Op zoek naar een nieuw interieur? Wij geven 7 tips!

Ben je toe aan een nieuw interieur? Of ga je uit huis en heb je nog helemaal niks? Dan ga je online of in een woonwinkel op zoek naar meubels. Alleen kom je er dan achter hoeveel keus er wel niet is. Hoe kies je uit al deze mooie meubels welke jij in je huis wilt hebben? Dat kan best lastig zijn. Wij geven je 5 tips om het zoeken naar een nieuw interieur een stuk makkelijker te maken!

Tip #1:

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe meubels en accessoires, is het belangrijk om je eigen woonstijl te definiëren. Denk na over welke sfeer en uitstraling je wilt creëren in je interieur. Blader door magazines, zoek inspiratie online en maak een moodboard om je visie en smaak te bepalen.

Tip #2:

Stel een budget vast voor je nieuwe interieur en houd je eraan. Het is gemakkelijk om hier bij het kopen van nieuwe meubels en accessoires over heen te gaan, dus zorg ervoor dat je een realistisch budget hebt en houd je eraan. Maak een lijst van de essentiële items die je nodig hebt en geef prioriteit aan de belangrijkste elementen. Zo zorg je ervoor dat je over de belangrijkste meubels beschikt en meubels of accessoires met minder prioriteit alleen aanschaft indien het budget het toe laat.

Tip #3:

Meet de ruimte op waarin je nieuwe meubels wilt plaatsen om ervoor te zorgen dat ze goed passen en functioneel zijn. Let op de afmetingen van deuren, ramen en andere obstakels om ervoor te zorgen dat de meubels probleemloos in de ruimte passen.

Tip #4:

Het is een goed idee om te investeren in kwaliteitsmeubels en in duurzame materialen. Hoewel ze wat meer kosten, gaan ze langer mee en zijn ze beter bestand tegen slijtage. Kijk naar de gebruikte materialen, afwerkingen en constructie van de meubels om de kwaliteit goed te kunnen beoordelen.

Tip #5:

Denk na over de kleuren en patronen die je wilt gebruiken in je interieur. Kies kleuren die goed bij elkaar én bij jezelf passen om een harmonie te creëren in de ruimte. Wees ook niet bang om te experimenteren met patronen en texturen om dynamiek toe te voegen aan je interieur.

Tip #6:

Durf te mixen en matchen! Combineer verschillende stijlen, materialen en texturen om een uniek en persoonlijk interieur te creëren. Mix oude en nieuwe meubels, verschillende kleuren en patronen om zo een eclectische look te creëren die bij jou past. Voel je hierin vrij, want het kan allemaal!

Tip #7:

Vergeet het comfort van je meubels niet. Comfortabele meubels zijn essentieel voor een gezellig en functioneel interieur. Test stoelen, banken en bedden om ervoor te zorgen dat ze echt comfortabel zijn en aan je behoeften voldoen. Zo voorkom je het kopen van een prachtige bank waar je niet lekker op kunt ploffen samen. Dat zou zonde zijn.

Aan de slag gaan!

Heb jij inmiddels duidelijk voor ogen naar wat voor interieur jij op zoek bent? Kom dan langs in één van de winkels van Roos Wonen & Slapen. Wij hebben een groot en scherp geprijsd assortiment met kwalitatieve en luxe meubels. Kom je er nog niet helemaal uit, maar wil je inspiratie op doen? Dan voorzien wij jou graag van advies! En wist je dat onze meubels geheel naar jouw wensen zijn aan te passen? Denk bijvoorbeeld aan kleuren of afmetingen. Wacht niet langer en kom langs!

Stadionweg 29A 3077AN Rotterdam

Rijswijkseweg 528 2516HT Den Haag