Hoe stijl je exclusieve design meubels?

Exclusieve design meubels zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zijn ook een investering. Je investeert namelijk niet alleen in de uitstraling, maar ook in kwaliteit en duurzaamheid. Exclusieve design meubels worden namelijk gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen en gaan hierdoor jarenlang mee. Ondanks de prachtige look en feel van deze meubels, kunnen ze wel lastig te stijlen zijn. Wij geven jou 5 tips om het stijlen van jouw exclusieve design meubels makkelijker te maken! Dit om zo tot een perfect interieur te komen!

Tip 1: Begin met een neutrale basis

Als eerst is een neutrale basis essentieel om exclusieve design meubels te stijlen. Kies een neutrale kleur voor de muren, vloeren en grote meubelstukken. Dit zorgt ervoor dat de aandacht naar de design meubels gaat en dat ze goed tot hun recht komen in het gehele interieur.

Tip 2: Laat het designmeubel spreken

Exclusieve design meubels zijn vaak opvallend en hebben een eigen karakter. Laat het meubel voor zichzelf spreken en vermijd te veel accessoires en decoratie er omheen. Dit kan afleiden van het design en het meubelstuk minder opvallend maken. Kies voor een minimalistische benadering en plaats het design meubel op een strategische plek in de kamer waar het volledig tot zijn recht komt.

Tip 3: Combineer verschillende stijlen

Daarnaast zijn exclusieve design meubels verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo kunnen ze modern, klassiek of industrieel zijn. Door de verschillende stijlen te combineren ontstaat er een unieke uitstraling van het interieur. Ook kan het design meubel hierdoor beter tot zijn recht komen. Een moderne designbank kan bijvoorbeeld perfect gecombineerd worden met klassieke decoratie en een antieke bijzettafel.

Tip 4: Gebruik contrasterende kleuren

Wil jij dat je exclusieve design meubels goed tot zijn recht komen? Kies dan voor een contrasterende kleur in het interieur. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurde designstoel in een neutrale kamer of combineer een donkere designbank met lichte kussens en decoratie. Dit zorgt ervoor dat het meubelstuk nog beter tot zijn recht komt en de aandacht trekt.

Tip 5: Zorg voor een goede balans

Tot slot is er een goede balans nodig. Zorg ervoor dat de meubelstukken in de kamer goed op elkaar afgestemd zijn en dat er een evenwichtige verdeling is van kleuren, vormen en texturen. Dit zorgt voor een rustig en harmonieus geheel.

Het stijlen van exclusieve design meubels kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kun jij ervoor zorgen dat de design meubels goed tot hun recht komen. Onthoud bij het stijlen dat het thuis voelen in jouw eigen interieur het aller belangrijkste is. Creëer een interieur dat past bij jouw persoonlijkheid, smaak en stijl.

Ben jij op zoek naar exclusieve design meubels voor jouw huis? Of ben je nog op zoek naar mooie accessoires die perfect passen bij jouw exclusieve design meubels? Zoek dan niet verder! Bij Roos Wonen & Slapen beschikken we over de mooiste exclusieve design meubels en accessoires. Neem een kijkje op onze website of bezoek één van onze winkels!

Stadionweg 29A
3077AN Rotterdam

Rijswijkseweg 528
2516HT Den Haag